Történetünk

2017 óta

Hungarian Rocket League Tournaments

Előzmények

A HungarianRLTournaments „elődje”, a Dribble Hungary 2017 áprilisában kezdte meg tevékenységét kis hazánkban. A Dribble Hungary egyik alapítótagjának, Ganfinak azonban előtte is volt saját 2v2 versenye, amely a League of Insanity névre hallgatott. A torna három szezont élt meg, az első verseny még 2016. április 3-án került megrendezésre, a harmadik szezonra pedig 2017. február 12-én, 16 csapat részvételével.


Ezt követően alakult meg a Dribble Hungary, amelynek első 2v2 szezonja 2017. májusában kezdődött el. Már ebben a bajnokságban több olyan játékos is szerepelt, akik nevével még 2020 őszén is találkozhattunk versenyeken: CokeHUN, Negsy, Szega, tehenke4, ZeNeDaR, Trolley, JusTZoly, ProFessorvF. A szezon végül a Cheat & Shine, azaz CokeHUN és Negsy győzelmével ért véget, akik 3-0 arányban múlták felül a döntőben ProFessorvF-et és ZemiH-t.

 

A második DH szezon több szempontból is óriási változtatást hozott: egyrészt bemutatkozott az első-másodosztályú rendszer, másrészt pedig az első offline verseny is tető alá került. Ebben a szezonban mutatkozott be a ma ismertebb játékosok közül Eragonist, richmond valamint Shadix is. A szezon végül címvédést hozott, a Cheat & Shine 3-1 arányban nyerte a döntőt, amelyet ugyanaz a 4 játékos vívott, mint az előző kiírásban.

 

2017 végén kezdődött és 2018 márciusának utolsó napján ért véget a harmadik kiírás. A szezon több szempontból is emlékezetesre sikerült. Egyrészt megtört a Cheat & Shine (első) dominanciája, ugyanis a 3. helyen zárt a csapat – a bajnoki címet végül a Thinking, ProFessorvF és Eragonist nyerte meg, akik bracket resettel múlták felül a Grand Finalben richmondot és Nodee-t – immáron egy új helyszínen, az EastsideRed Stúdióban.

 
A 2018 áprilisától júniusig tartó 4. szezonban Negsy már nem vett részt, így CokeHUN a bajnokcsapat egyik tagjával, ProFessorral indult neki a küzdelmeknek. A csoportkört hibátlanul zárta a duó, minden mérkőzésüket megnyerték, a LAN-döntőn pedig ugyanúgy nem találtak legyőzőre, így Professor megvédte a címét, CokeHUN pedig a harmadik aranyérmét nyerte, miután a döntőben 3-0-ra győztek JusTZoly és ZeNeDaR ellen.
 
2018 decemberétől 2019 februárjáig tartott az 5. szezon, amely során megismerkedhettünk pár új névvel: msh7, Mateos, Gogi is ekkortól kezdett részt venni a hazai küzdelmekben. A szezon óriási küzdelmet hozott, a LAN-döntőn úgy is tűnt, hogy nem lesz címvédés, ám végül CokeHUN és ProFessor 4-3 arányban nyertek richmond és Nodee ellen.

 

A HRLT létrejötte

 

2020 elején szponzorációs problémák léptek fel a Dribble Hungary-nél, a Rocketmania nevű nemzetközi bajnokság azonban szívesen szárnya alá vette volna a magyar bajnokságot. Az egyezség azonban nem született meg a két fél között, így a Dribble Hungary először felfüggesztette tevékenységét 2020 februárjában, július végén pedig be is szüntette azt.

A csapat többi tagja azonban nem szerette volna befejezettnek tekinteni bajnokságszervezői tevékenységét, így ezen tagok megalapították végül a HRLT csapatát, az első Hungarian Open szezonra pedig 2020 márciusától májusáig került sor. A bajnokságot ráadásul egy nemzetközi kupa is követte, ahol a torna legjobb 4 csapata a lengyel Grand Yee Tournament legjobb 4 csapatával mérkőzhetett meg egy három napos küzdelemsorozat során.

 
 
Dribble Hungary

 

Az utolsó 2v2 ligára 2019 tavaszán került sor. A szezon során már terjedtek a pletykák, hogy a következő szezonban már 3v3 formátumra tér át a bajnokság, ez a küzdelmek színvonalára nem nyomta rá a bélyegét. A címvédő Nap-éj egyenlőség ugyan egy szettet elveszített a csoportkörben, a LAN-döntőn azonban minden párharcukat vesztett játék nélkül abszolválták – így CokeHUN hatból ötször, Professor pedig négyszer ünnepelhetett bajnoki elsőséget.

2019 őszén került sor az első 3v3 ligára, amely a 2v2-höz hasonlóan szintén első és második osztályú rendszerben zajlott. Az élvonalban számtalan újoncot köszönthettünk, a teljesség igénye nélkül (akik ma is aktívak): Pat., Pyr0MarK., Galmatox, ŁCDF, Bency, HeadHUNterZ, Daem0nXL, Jozsikahh. Ebben a szezonban csatlakozott a Rocket League-hez először az MTK Budapest, később a Necrotic Multigaming csapatai is. A döntőn végül az MTK Budapest szerezte meg a bajnoki címet.

A Dribble Hungary több, mint 2.5 év alatt 7 ligabajnokságot, ezen kívül egynapos bajnokságok során 7db 3v3, 4db 2v2 Rumble, illetve 1-1db 1v1, 2v2 és Hoops versenyt is tető alá hozott.

 
 
 
 
 
 
 
 

2021. Hungarian Rocket League Tournaments