Hungarian open

Season 1

Selejtezők

A Hungarian Open 1. szezonját megelőzően minden csapat tiszta lappal indulhatott. Nem számítottak a korábbi felállások, nem számítottak a korábbi eredmények, így vághattak bele a játékosok a küzdelmekbe.

Az első szezon csoportkörében 12 csapat vehetett részt, ezekre 6 nyílt selejtezőn lehetett bejutni, selejtezőnként 2-2 csapat juthatott tovább. A bajnokság első selejtezőre rögtön új rekordot döntött, 31 csapat regisztrált ugyanis a kvalifikációra, ami új rekord, korábban soha ennyien nem regisztráltak még egynapos eseményre 3v3 formátumban.

Az első selejtező 2020. március 21-én került megrendezésre, az utolsóra pedig 2020. április 11-én.

A selejtezőn továbbjutó csapatok (a selejtező nevére kattintva az adott kvalifikáció teljes párosítása is megtekinthető):

 
SelejtezőIdőpontjaFelsőágról továbbjutóAlsóágról továbbjutó
1. selejtező2020. március 21.MTK BudapestiPon Team Horizon Reapers
2. selejtező2020. március 28.Necrotic MultigamingMiss or Fake
3. selejtező2020. március 29.Wave TrashVasaló
4. selejtező2020. április 4.FirefoxTR eSport HU
5. selejtező2020. április 8.Vad CápákWeKings
6. selejtező2020. április 11.PancakereTargonca

Csoportkör

A csoport:

A selejtezők végeztével a zártkörű sorsolást követően az A csoportba kerültek:

⦁ iPon Team Horizon Reapers

⦁ Necrotic Multigaming

⦁ Pancake

⦁ Vasaló

⦁ Wave Trash

⦁ WeKings

A bajnokságot megelőzően az iTHR és a Necrotic volt a hatos legnagyobb esélyese, ennek megfelelően játszottak is a csapatok, ugyanis az utolsó fordulóra úgy érkezett mindkét gárda, hogy veretlenül állnak és utolsó meccsük pont a másik ellen lesz. Ezt végül az iTHR végletekig kiélezett párharcon 3-2-re nyerte meg, így megnyerte az A csoportot, a Necrotic pedig a 2. helyen zárt.

A Pancake csapata ellenben a legelső fordulóban olyan teljesítménnyel nyitott, hogy az is benne volt a levegőben, hogy nevető harmadikként elhappolja a csoportelsőséget, vagy a 2. helyet. Ez a csapatnak nem jött össze, bár nem állt messze tőle: a Necrotic ellen 4 igen szoros meccsen 3-1-re, az iTHR ellen pedig óriásit játszva 3-2-re maradtak alul.

A csoport másik három csapata a csoportkör felétől kezdve inkább már a kiesés ellenjátszott, azért viszont óriási küzdelmet láthattunk a pályán. Sokáig úgy tűnt, hogy a WeKings lesz végül az, aki a legrövidebbet húzza, főleg, miután vereséget szenvedett a csapat a Wave Trash-től, ám végül hármas holtversenyben zártak a csapatok – a Wave Trash kárára, amely utolsó helyen zárt, így kiesett. Az iTHR a rájátszás felsőági 2. fordulójába jutott tovább, a Necrotic és a Pancake a felsőági 1. fordulójába, míg a WeKings és a Vasaló az alsóág 1. fordulójában kezdhetett.

 

#Csapat neveSzettekMeccsek+/-Továbbjutás
1.iTHR5-015-4+11Felső ág, 2. forduló
2.Necrotic4-114-7+7Felső ág, 1. forduló
3.Pancake3-212-10+2Felső ág, 1. forduló
4.WeKings1-48-12-4Alsó ág, 1. forduló
5.Vasaló1-45-12-7Alsó ág, 1. forduló
6.Wave Trash1-45-14-9-

B csoport:

A B csoportban így az alábbi hat csapat vehetett részt:

⦁ Firefox

⦁ Miss or Fake

⦁ MTK Budapest

⦁ reTargonca

⦁ TR eSport HU

⦁ Vad Cápák

A TR eSport HU nagyon ráijesztett az MTK Budapestre, ugyanis bár a rekordbajnok 2-0-ra is vezetett, ötödik meccsre mentette a TR, és hosszabbításban maradt alul a gárda. Az egész csoportkörben ez volt az egyetlen vereségük, 3-0 arányban sikerült felülmúlniuk többek között azt a Miss or Fake-t is, amely csapatot sokan tartottak az MTK egyik legnagyobb kihívójának. Végül az MTK veretlenül nyerte meg a csoportot, a TR eSport HU a második, a Miss or Fake pedig a 3. helyen zárt.

Erősen indított a csoport másik három csapata is, sokáig nem is lehetett tudni, ki lehet harcban még a rájátszás felsőági helyeiért, féltávhoz érkezve aztán kiderült, hogy egyik sem, ugyanis a körbeverések miatt lemaradtak a riválisoktól. Az utolsó fordulóig kérdéses volt, hogy ki esik ki, ám végül a Vad Cápák szomorkodhatott – ebben a csoportban is hármas holtverseny alakult ki a 4-6. helyeken.

A rájátszás felsőági 2. fordulójába jutott az MTK, a felső ág 1. fordulójában kezdhetett a TR eSport HU és a Miss or Fake, míg az alsó ági 1. fordulóban a reTargonca és a Firefox vehetett részt.

 

 
 
 
#Csapat neveSzettekMeccsek+/-Továbbjutás
1.MTK Budapest5-015-3+12Felső ág, 2. forduló
2.TR eSport HU4-114-7+7Felső ág, 1. forduló
3.Miss or Fake3-210-6+4Felső ág, 1. forduló
4.reTargonca1-47-13-6Alsó ág, 1. forduló
5.Firefox1-47-14-7Alsó ág, 1. forduló
6.Vad Cápák1-44-14-10-

Helyosztó

A csoportkör végeztével a B csoport 2. helyén záró TR eSport HU visszalépett a rájátszástól, így egy férőhely felszabadult a bajnokság ezen szakaszában. Azonban az egyező helyezések miatt nem lehetett igazságot tenni, hogy a férőhelyet ki kaphatja meg, így szerencsés vesztesekként játszhatott a felső ági részvételért a WeKings és a reTargonca, majd utána előbbi csapatok megüresedő alsóági helyéért a Wave Trash és a Vad Cápák.

A Wave Trash vs. Vad Cápák mérkőzésen egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, utóbbi gárda azonban miután megnyerte az első meccset, magabiztosabban játszott, és végül 3-0 arányban nyerték meg a szettet.

A WeKings vs. reTargonca párharc ellenben annál szorosabbra sikeredett, egészen ötödik mérkőzésig húzódott a küzdelem, ahol sokáig tartotta magát a döntetlen, de végül a WeKings örülhetett, így ők vehettek részt a felső ágról indulva.

 

Rájátszás

A rájátszáson így 10 csapat vehetett részt, egy 3 napos küzdelem vette tehát kezdetét a bajnoki címért.

Első nap

Elsőként az alsó ági 1. fordulós mérkőzések kezdődtek el. A Vad Cápák – Firefox párosítás a csoportkörben 3-2 arányú Vad Cápák győzelmet hozott, ez a szorosság azonban erre a párosításra nem volt jellemző – domináns játékkal 3-0 arányban nyert a Vad Cápák csapata.
A másik mérkőzésen a reTargonca visszavágót játszott a Vasalóval, a 3. selejtező alsóági döntőjében ugyanis utóbbi csapat nyert 3-2 arányban. A visszavágás sikerült, a reTargonca bár egy meccset elvesztett, összességében viszont nyert, így továbbjutott.
A felső ági 1. fordulóban az A csoport 3. helyén záró Pancake a B csoport 3.-jával, a Miss or Fake-kel csapott össze. A küzdelem szorosságát jól jelzi, hogy az egész szetten összesen 8 gól született 5 mérkőzésen, és több, mint 2 perces hosszabbítás is kellett az 5. meccsen – a Miss or Fake jutott tovább végül az elődöntőbe, ők lettek az iTHR ellenfele, míg a Pancake az alsóágon a Vad Cápákkal játszhatott.
A másik mérkőzésen a Necrotic a WeKings-szel játszott. A csoportkörben a Necrotic nyert 3-1-re, ez a párharc jóval szorosabb lett. Mindegyik mérkőzésen csupán 1 gólos különbség lett a végére a győztes csapat javára, amely végül a Necrotic továbbjutását hozta, következő ellenfél az MTK lett. A WeKings pedig visszakapta a reTargoncát ellenfélnek.

Második nap

Az első meccs rögtön egy parázs összecsapást hozott a Pancake és a Vad Cápák között. Amikor az egyik csapat már jobbnak tűnt a másiknál, akkor az ellenfél arra tudott válaszolni, így végül az 5. meccsre vonultunk, ahol a Pancake volt higgadtabb, így továbbjutottak a legjobb 6-ba, és várták az MTK – Necrotic meccs vesztesét.

Az alsó ág 2. fordulójának másik mérkőzésén az 1. szezon negyedik WeKings – reTargonca mérkőzését hozta. Az addigi összes párharcukat a WeKings nyerte meg, és itt is úgy nézett ki, hogy újabb győzelmet aratnak a vikingek, ám a reTargonca higgadt tudott maradni, és 5. meccsen kiharcolta a továbbjutást, így visszavágtak a két nappal azelőtti, helyosztós vereségért. Következő ellenfelük az iTHR – Miss or Fake meccs vesztese.

A felső ágon az MTK – Necrotic elődöntőn a Necrotic jobban kezdett, de hamar átvette a meccs irányítását az MTK, és végül igazán domináns, 3-0 arányú győzelmet arattak, így bejutottak a győztes ági döntőbe. A másik ági elődöntőben az iTHR volt előzetesen az esélyesebb, a Miss or Fake azonban cáfolna tudta ezeket az esélyeket és pazar játékkal ejtették ki az A csoport első helyezettjét, így ők jutottak be második csapatként a győztes ági döntőbe.

Az alsó ági 3. fordulóban így a Necrotic és a Pancake csapott össze. Nem tűnt dominánsabbnak egyik csapat sem, a befejezésekben viszont pontosabb volt a Necrotic. A párharcot végül – a csoportkörös összecsapásukhoz hasonlóan – 3-1-re nyerték meg, így bejutottak a vesztes ági elődöntőbe. A reTargonca közel állt hozzá, hogy az iTHR váratlan vereségét kihasználva bravúrgyőzelmet érjenek el, az első meccsen 2 perces hosszabbításra is sikerült kényszeríteni ellenfelüket, ám végül az iTHR igazolva klasszisát 3-0-ra nyert.

 

Harmadik nap

A győztes ági döntőt komoly várakozás előzte meg, a meccs pedig ennek megfelelően indult, mindkét csapat csak 1-1-szer tudott betalálni, így hosszabbítás következett, ahol +3:19 ráadást követően az MTK szerezte meg a győztes gólt. Előnye tudatában magabiztosabb lett az MTK, amely nagyobb fokozatra is kapcsolt, a rohamokat pedig nem bírta a Miss or Fake, így 4-0 lett a végeredmény, az MTK bejutott a Grand Finalbe, a Miss or Fake pedig leesett a vesztes ágra.

Az alsó ági elődöntőben a Necrotic szintén visszavágóra készült az iTHR ellen, ez pedig mesésen alakult számukra, 2-0-ra is vezettek a szettben. A harmadik meccs hosszú gólcsendet hozott, közel 4 perces hosszabbítás után nyert 1-0-ra(!) az iTHR, így szépítettek, a negyedik meccsen azonban visszavágott a Necrotic, így 3-1-re nyertek, és ők lettek a Miss or Fake ellenfele.

A vesztes ági döntő emlékezetesre sikeredett. Az első meccset a Miss or Fake nyerte, az azt követő összes találkozó ellenben a legvégéig kiegyenlített volt, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A Necroticnak sikerült ez végül, 4-2 arányban jutottak tovább, a Miss or Fake lett végül az 1. szezon bronzérmes csapata.

A Grand Final így újabb visszavágót hozott, a bombaformában játszó Necrotic ráadásul úgy tűnt, hogy rá is tud ijeszteni az MTK-ra. Az első mérkőzés ugyan nem alakult jól számukra, szépíteni tudtak azonnal a szettben, a legvégéig pedig felváltva hol az MTK örülhetett, hol a Necrotic. Tekintve azonban, hogy a felső ágról érkező MTK 1-0-s előnyről indult, ez a sorminta végül azt jelentette, hogy ők nyerték meg végül a döntőt 4-2 arányban, így az MTK Budapest lett a Hungarian Open 1. szezonjának bajnoka.

 
HelyezésCsapatJátékosok
1. hely
(Bajnok)
MTK BudapestCokeHUNmsh7Negsyrichmond
2. hely
(Ezüstérmes)
Necrotic MultigamingBencyBodraPat.Trolley
3. hely
(Bronzérmes)
Miss or FakeGogiPyr0MarKSpectraNodee
4. hely
(Bennmaradás)
iPon Team Horizon ReapersJusTZolyMateosZeNeDaR
5-6. hely
(Bennmaradás)
PancakeIts doBrooLike Mike STHMasterThread690proXii
reTargoncaDielkramKriszcsön
7-8. hely
(Bennmaradás)
Vad CápákKranchYGalmatoxŁCDFLITI10
WeKingsDaem0nXLDeltaJozsikahh
9-10. helyFirefoxM1LANSlasHy50SzegaWewi33
VasalóProFessorvFRambopárkiYetizsoo.
11. helyWave TrashMakosSusziXV3nd3lzekev
12. hely
(Visszalépett)
TR eSport HUIcemanShadixStorm

2021. Hungarian Rocket League Tournaments