Fegyelmi Bizottsági határozat

2021. november 1.

A másodosztályban történő események miatt döntésre kellett jutnia a HRLT Fegyelmi Bizottságának. A határozat tartalma:

  • Szelíd Cápák: kizárva a Hungarian Open 2021-22: Őszi szezonjából

Szelíd Cápák: kizárva a Hungarian Open 2021-22: Őszi szezonjából

2021. október 29-én játszotta volna le a Szelíd Cápák csapata a Galaxy elleni oda- és a Seekers elleni visszavágóját is. A másodosztály lebonyolítása lehetővé teszi a csapatoknak, hogy mérkőzéseiket közös megegyezéssel akkor játsszák le, amikor szeretnék, természetesen egy megadott időintervallumon belül, ez az adott hét szerda 6:00 óra és vasárnap 23:59 között bármikor lehet. A csapat azonban jelezte, hogy a héten egyik mérkőzésüket sem tudják lejátszani.

Az esetet súlyosbítja, hogy a csapat korábban az alábbi mérkőzéseit is feladta, így az ellenfél játék nélkül megnyerte azokat:

  • az 1. fordulóban a Seekers ellenit;
  • a 3. fordulóban a SARAS TEAM ellenit;
Így 4 feladott párharcnál tart a csapat.
Még tovább súlyosbítja az esetet a csapat előélete, ami szerint:
  • A zárt selejtezőn a győztes ági 1. fordulóbeli mérkőzésén sem jelent meg (bár az alsó ágon már folytatták a szereplésüket);
  • A csapat méltányossági kérelemmel élt, hogy az átigazolási időszakon kívül engedélyezze a Fegyelmi Bizottság egy 4., cserejátékos leigazolását, amelyet pont a fenti esetek elkerülése miatt engedélyezett.
  • A csapat két játékosa érintett volt még Vad Cápák csapatnévvel hasonló esetben, mikor a Hungarian Open 3. szezonjában két párharcukat is feladták játék nélkül.

Így a Fegyelmi Bizottság határozata a következő:

  • A csapatot kizárja a másodosztály küzdelmeiből. Elért eredményeiket törli, visszasorolja őket az utolsó helyre, és a végelszámolásnál ezt a helyezést nem veszi figyelembe.
  • A játékosok (Madi, Galmatox, KranchY, LITI10) 2021. december 31-ig nem vehetnek részt semmilyen, a HRLT által szervezett versenyen.
Tekintve, hogy a másodosztály küzdelmei is a végéhez közelednek, a csoportkör 7 csapattal folytatódik tovább.

2021. Hungarian Rocket League Tournaments